Kandidaten
Brian Mark Hansen vinder Guld til Danmark ved Bocuse d’Or Europamesterskabet i Budapest.
Brian Mark Hansen fra Søllerød Kro og hans ungkok Elisabeth Madsen fra Svinkløv Badehotel kom, suverænt coachet af Christian Ebbe, øverst på podiet til den prestigefyldte kokkekonkurrence Bocuse d’Or Europe.
Dermed vandt Brian over den ungarske kok Bence Dalnoki, som fik sølv, og den norske kok Filip August Bendi, som fik bronze.
Brian Mark Hansen er til daglig køkkenchef på Søllerød Kro, og han har tidligere været ansat på Ruths Hotel i Skagen og Kong Hans Kælder.
Brian har deltaget i flere kokkekonkurrencer og vandt i 2012 “Årets Vildtret”, mens han i 2016 vandt “Årets ret med Gris”. Senest vandt Brian dog guld og titlen som Europas bedste kok ved Bocuse d’Or Europe, og han skal således repræsentere Danmark ved verdensmesterskabet i Lyon den 23. januar 2023 med commis Elisabeth Madsen fra Svinkløv Badehotel.
Brian Mark Hansen begyndte tidligt sin kokkekarriere. Forældrene drev nemlig hotel i Vojens, og her hjalp Brian sin far i køkkenet. I dag bor Brian på Vesterbro med sine to børn og kæresten Rebecca, som er dessertkok på Søllerød Kro.
