Europas tredjebedste kok

Igen hæder til Danmark ved kokkekonkurrencen Bocuse d’Or

De europæiske mesterskaber Bocuse d’Or 2018 er netop afsluttet i Torino, og den danske kok Kenneth Toft-Hansen fik bronze.

Der var spænding til det sidste, og de nordiske lande var i tæt kapløb med Danmark. Kenneth Toft-Hansen fik bronze, sølvet gik til Sverige og Norge fik guld. Frankrig fik Special Platter Price for bedste ret med æg/ost og Island prisen for bedste kødret.

Men Kenneth Toft-Hansens to retter var fantastiske. Det var dommerne ikke i tvivl om, så Danmark endnu en gang måtte på podiet. Danmark har klaret sig godt til Bocuse d’Or igennem årene, ikke mindst takket være Rasmus Kofoed, som har taget både guld, sølv og bronze og som denne gang er coach for Kenneth Toft-Hansen. Kenneth Toft-Hansen deltager i Bocuse d’Or for anden gang.   

 - Det er fuldstændig fantastisk, at Danmark igen står på podiet. Det har været en lang proces, det har været en hård proces, men jeg kan jo konstatere, at det har båret frugt at have trænet så intenst siden efteråret. Vi nåede det til tiden, selv om vi var pressede til det sidste, og vi har været oppe imod mange stærke kandidater. Min assistent Christian Wellendorf har simpelthen leveret en kraftpræstation, og Rasmus Kofoed har været en fantastisk sparringspartner for mig, siger Kenneth Toft-Hansen, som til daglig driver Svinkløv Badehotel. 

Kenneth deltog i konkurrencen med følgende menu:

Vegetarret. Bundne ingredienser: æg og Castelmagno-ost

Letrøgede, cremede æg med sennep og porresauce

Tørret æggeblomme, kartoffel, frø og blomster

Castelmagno-ost med svampe og æbleeddike

Violette asparges med rugbrødscrumble, timianblomster og estragonmayonnaise

Asparges med persille og mandler

Kødret. Bundne ingredienser: mørbrad af ungkvæg, brisler, ris

Mørbrad i lag med aromatiske urter og svampe

Brisler og mørbrad med morkler og citron

Nye kartofler med rygeost, tørret hybenrose og puffede ris

Hvide asparges ’Vesterhavet’

Ærter, røgede snegleæg, estragon og ramsløg

Sauce med urter, sennepsfrø og brunet smør

Cremet peberrod

Nyheder

  • Europas bedste commis +

      Ved europamesterskaberne i Torino, hvor det danske team med Kenneth Toft-Hansen som kandidat vandt bronze, blev hans assistent Christian Læs mere
  • Kenneth og kalvekammen +

    Nu er sløret endelig løftet for, hvilke bundne ingredienser, der skal indgå i kødretten, så nu kan Kenneth og Christian Læs mere
  • Bocuse d'Or Danmark opruster +

    Til januar skal Kenneth Toft-Hansen igen dystre imod de tunge kandidater når det gælder de uofficielle verdensmesterskaber for kokke – Bocuse Læs mere
  • Europas tredjebedste kok +

    Igen hæder til Danmark ved kokkekonkurrencen Bocuse d’Or De europæiske mesterskaber Bocuse d’Or 2018 er netop afsluttet i Torino, og Læs mere
  • Tilbageblik på Torino +

    I juni måned dystede Kenneth Toft-Hansen med to retter om det prestigefyldte guld i konkurrencen om det europæiske Bocuse d’Or. Læs mere
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7