Bocuse hædret med legat

Akademiet Bocuse d’Or modtog 28. november 2017 Preben Hansens Legats Hæderspris 2017. Akademiet arbejder for at bevare Danmarks position på det gastronomiske verdenskort.

Hædersprisen blev overrakt til formanden for Akademiet Bocuse d’Or, Ritt Bjerregaard ved en festligholdelse i København, hvor akademiets nye træningskøkken blev indviet.

Danmark som et kulinarisk fyrtårn
”Akademiet Bocuse d’Or Danmark har i en årrække arbejdet for at fremme og opbygge et gastronomisk niveau i verdensklasse og har i kraft af sit initiativ og virke udviklet, støttet og motiveret danske kandidater. Dette væsentlige initiativ og den vedholdende indsats har givet bemærkelsesværdige resultater og frem for alt bidraget til at positionere Danmark som et kulinarisk fyrtårn og en magnet for gastroturister”, udtalte bestyrelsesmedlem i Preben Hansens Legats bestyrelse, Hasse Resenbro ved overrækkelsen.

Inspiration til branchens talenter
Ritt Bjerregaard uddybede betydningen af Hædersprisen: ”Vi vil gerne understrege vores store værdsættelse af denne Hæderspris til Akademiet og støtten til det vigtige arbejde med at fremme og brande dansk gastronomi i verdensklasse over for tilrejsende turister. ”
”Vi er meget taknemlige for anerkendelsen af Bocuse d’Or Danmarks initiativ og formål med at støtte og udvikle den danske kandidat i den internationale Bocuse d’Or konkurrence. Dette skaber stor bevågenhed omkring dansk gastronomi og inspirerer branchens talenter med henblik på at udvikle og fastholde Danmark som maddestination i verdensklasse”, tilføjede Akademiets formand.

Nyt initiativ til fremme af Danmarks turistmæssige interesser
Da Preben Hansen i 1967 stiftede Legatet, var det hans ønske, at Hædersprisen skulle kalde på nyt initiativ til fremme af Danmarks turistmæssige interesser. Preben Hansen ejede og drev Hotel Alexandra på Rådhuspladsen i København, som har skabt Legatets økonomiske fundament.
Prisen, der i år er på 250.000 kroner, tildeles til en person, en institution, en forening eller sammenslutning, der har vist et sådan anerkendelsesværdigt, væsentligt initiativ til gavn for Danmarks turistmæssige interesser, fortrinsvis med inden for til hotel- og restaurationsbranchen.

Yderligere information fås hos formanden for Preben Hansens Legat, Advokat Kirsten Leth på 26 12 93 39 og Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Nyheder

 • Verdens bedste kok +

  Verdens mest prestigefyldte kokkekonkurrence Bocuse d´Or er netop afsluttet, og den danske kok Kenneth Toft-Hansen vandt guld. Der var spænding Læs mere
 • Så er Kenneth i gang +

  Klokken otte gik startskuddet for finalen i den prestigefulde kokkekonkurrence Bocuse d’Or. Kenneth Toft-Hansen, Svinkløv Badehotel, og hans assistent Christian Læs mere
 • Fakta om Lyon 2019 +

      Læs meget mere om konkurrencen på denne side. Her kan man læse om de enkelte kandidater og se Læs mere
 • Europas bedste commis +

    Ved europamesterskaberne i Torino, hvor det danske team med Kenneth Toft-Hansen som kandidat vandt bronze, blev hans assistent Christian Læs mere
 • Kenneth og kalvekammen +

  Nu er sløret endelig løftet for, hvilke bundne ingredienser, der skal indgå i kødretten, så nu kan Kenneth og Christian Læs mere
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7