Morten – verdens 10. bedste kok

Det blev ikke til en plads på vinderpodiet for Danmark. Men fine point til beviser kokken Morten Falk, at Danmark forsat hører til i den gastronomiske verdensliga

Der var ellers spænding til det sidste, da Morten Falk præsenterede sin forret og hovedret for dommerne tirsdag eftermiddag. Retterne fik en fin modtagelse hos dommerne, hvilket sikrede Morten point til en 10. plads ud af de 24 lande. Island fik bronze, Norge sølv og USA løb med guldet.


- Det har været en kæmpe oplevelse at være med til Bocuse d’Or. Konkurrencen var ekstrem hård i år, og jeg må konstatere, at jeg var oppe imod nogle meget dygtige kokke. Jeg havde selvfølgelig håbet på et bedre resultat, men jeg synes, at vi leverede en indsats, som vi godt kan være bekendt, siger Morten og fortsætter:

- Det har været sjovt at være med til denne prestigefyldte konkurrence og en stor udfordring at lave mad i en hal, der er fyldt med flag, jubelbrøl og skrigende tilskuere – nærmest som var det en håndboldkamp. Jeg vil gerne sige en kæmpe tak til mit team, sponsorer og alle dem, der har støttet mig undervejs.”

Fødevareministeren var med i Lyon:
- Jeg har den dybeste respekt for den præstation, Morten Falk har leveret til dette års Bocuse d’Or. Han lavede to virkelig flotte retter, og set fra mit synspunkt, kunne han ikke have gjort det bedre. Dommernes valg faldt ikke på Danmark i år, og det er ærgerligt, men det rokker ikke ved Morten Falks præstation, og det faktum, at Danmark er i en gastronomisk særklasse, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Formanden for Bocuse d´Or i Danmark Ritt Bjerregaard:
- Jeg har fulgt Morten Falk gennem de sidste 2 år i hans arbejde med både de europæiske mesterskaber og nu her til VM. Det har været en fornøjelse at se, hvordan han har kastet sig over opgaven med at træne. Jeg havde naturligvis ønsket ham en bedre placering, for det har han til fulde fortjent, men feltet i år var bare meget stærkt, siger Ritt Bjerregaard.

Morten deltog i konkurrencen med følgende menu:

Forretten: Rødbede, svampe og persille
Bagt rødbede med bornholmske sennepskorn
Syltede gule beder fyldt med peberrods emulsion
Puff af malt, persille pure og koreansk hvidløg
Oblatter af rodfrugter
Bouillon på svampe tilsmagt med bagt hvidløg og aromatiske urter


Hovedretten: Bressekylling og Blå hummer
Hel farseret kylling fra Bresse
Braiserede lår, morkler og citrontimian
Hummerpølse med sennepskorn fra Bornholm ”en vessie”
Indmadsmousse på toast marmoreret med sorte trøfler
Samsøkartofler i tærte med champignonsgelé
Syltede løg med dansk friskost og urter
Sauce Jubilé
Hummer og bressekylling emulsion

Nyheder

  • Rasmus og Kenneth tryllede +

    I begyndelsen af september afholdt Bocuse d´Or en støttemiddag på Geranium, hvor der blev samlet penge ind til Kenneth Toft-Hansens Læs mere
  • Kenneth Toft-Hansen tilbage +

    Danmarks nye Bocuse d’Or-kandidat fundet! Danmark har netop fået en ny Bocuse d’Or-kandidat, der skal repræsentere landet ved de kommende Læs mere
  • EM i Sydeuropa +

    For første gang i Bocuse-historien vil Bocuse d'Or Europe finde sted i Sydeuropa. Efter Norge, Schweiz, Belgien, Sverige og Ungarn, Læs mere
  • Morten – verdens 10. bedste kok +

    Det blev ikke til en plads på vinderpodiet for Danmark. Men fine point til beviser kokken Morten Falk, at Danmark Læs mere
  • Peberrod og bornholmsk sennepskorn +

    Her er menuen som Morten Falk og hans assistent Joachim Kongsgaard præsenterede for dommerne til konkurrencen i Lyon. Kravene fra arrangørernes Læs mere
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5