Peberrod og bornholmsk sennepskorn

Foto Montgomery

Her er menuen som Morten Falk og hans assistent Joachim Kongsgaard præsenterede for dommerne til konkurrencen i Lyon.

Kravene fra arrangørernes side var følgende:

  • Forretten skal være 100 % vegansk.
    Hovedretten skal indeholde kød fra en bressekylling og skaldyr fra enten hummer, krebs eller jomfruhummer.

Forretten: Rødbede, svampe og persille
Bagt rødbede med bornholmske sennepskorn
Syltede gule beder fyldt med peberrods emulsion
Puff af malt, persille pure og koreansk hvidløg
Oblatter af rodfrugter
Bouillon på svampe tilsmagt med bagt hvidløg og aromatiske urter


Hovedretten: Bressekylling og Blå hummer
Hel farseret kylling fra Bresse
Braiserede lår, morkler og citrontimian
Hummerpølse med sennepskorn fra Bornholm ”en vessie”
Indmadsmousse på toast marmoreret med sorte trøfler
Samsøkartofler i tærte med champignonsgelé
Syltede løg med dansk friskost og urter
Sauce Jubilé
Hummer og bressekylling emulsion

Nyheder

  • Europas tredjebedste kok +

    Igen hæder til Danmark ved kokkekonkurrencen Bocuse d’Or De europæiske mesterskaber Bocuse d’Or 2018 er netop afsluttet i Torino, og Læs mere
  • Så er de i gang i Torino +

    Her til formiddag lyder startskuddet for danske Kenneth Toft-Hansen, når han skal dyste med to retter om det prestigefyldte guld Læs mere
  • Rasmus Kofoed er coach for Kenneth +

    Når Kenneth skal repræsentere Danmark i Torino, er det med Bocuse d’Or-legenden Rasmus Kofoed fra Geranium som coach. Siden Kenneth Læs mere
  • Bocuse hædret med legat +

    Akademiet Bocuse d’Or modtog 28. november 2017 Preben Hansens Legats Hæderspris 2017. Akademiet arbejder for at bevare Danmarks position på Læs mere
  • Paul Bocuse +

    Det er med sorg, at vi hos det danske Bocuse d´Or Akademi har modtaget meddelelsen om, at Paul Bocuse er Læs mere
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6