Manifest for Bocuse d'Or Danmark

Mission

Vi vil vinde Bocuse d’Or (igen) ved at Danmark er repræsenteret af den bedst mulige deltager og vi vil sikre vedkommende optimal forberedelse igennem økonomisk hjælp, faglig sparring og træningsfaciliteter. Det gør vi ved at skabe et langsigtet økonomisk fundament for den danske Bocuse-deltagelse igennem sponsorater, fundraising og politisk opbakning. Det danske Bocuse d’Or akademi og dets bestyrelse arbejder på frivillig og ulønnet basis og står for udvælgelsen af den danske deltager og fungerer endvidere som mentorråd for vedkommende i de to år fra udtagelsen til finalen i Lyon ved at yde faglig og kommunikativ hjælp og rådgivning.

Vision

Vores mål er at synliggøre kvaliteten af dansk gastronomi og dansk madkultur i udlandet ved at fastholde og styrke Danmarks position som trendsættende, innovativ og anerkendt gastronomisk nation med de bedste råvarer og de dygtigste kokke. Vi vil styrke Danmark som fødevarenation og skabe synergi mellem dansk gastronomi og dansk eksport ved at skabe opmærksomhed omkring danske kokke og danske kvalitetsfødevarer, deres oprindelse og deres egenart. Vi ønsker at udbrede kendskabet til Bocuse d’Or for derved at tænde gnisten i nye, unge kokketalenter og tiltrække kommende deltagere, så Danmark også fremover har kokke på højeste internationale niveau.

Hvorfor skal Danmark deltage i Bocuse d’Or?

Danmarks deltagelse i Bocuse d’Or er en vigtig forudsætning for det stærke internationale fokus, som dansk gastronomi har nydt godt af de senere år. Det gælder både de danske kokkes høje tekniske niveau og store kreativitet og ikke mindst de danske råvarers særlige smag og klimaskabte kvaliteter. Danske toprestauranter har deres store del af æren for at tiltrække journalister og foodies fra det meste af verden, men det er i lige så høj grad Danmarks konsistent fornemme placeringer ved de seneste Bocuse d’Or-konkurrencer, der har fået de internationale gastronomiske miljøers øjne op for dansk gastronomi.

Dansk gastronomi lige nu

Dansk gastronomi har aldrig været i bedre form end nu. De tilrejsende franske kokke fik i 1970erne styrket det tekniske niveau i danske køkkener, i 1980erne genfandt danske kokke både troen på sig selv og de danske råvarer, og i 1990erne rejste den unge generation af kokke ud i verden og sugede inspiration og erfaring til sig. Alt det er kulmineret i 2000erne, hvor den opsamlede erfaring, kreativitet og ikke mindst det øgede fokus på det danske (nye nordiske) køkkens særegne kvaliteter har løftet Danmark op i gastronomiens superliga. Det er ikke tilfældigt, at det nu er til Danmark at de store udenlandske kokke rejser, når de skal have ny inspiration, eller at danske kokke inviteres til at optræde på madfestivaler rundt i verden side om side med gamle læremestre som Ferran Adriá, Heston Blumenthal og Thomas Keller.

Dansk gastronomi i fremtiden

Vi skal fremover blive ved med at skærpe interessen for Bocuse d’Or konkurrencen blandt både kokke og producenter (sponsorer). For kun ved at tiltrække de største kokketalenter kan vi også fremover fastholde det høje niveau, både teknisk, kreativt og placeringsmæssigt. Det er nødvendigt, at vi går i tæt dialog med danske producenter af kvalitetsråvarer, da der her kan tages endnu et afgørende løft. Vi er slet ikke færdige med at udvikle og udforske de mange særegne smage og klimaskabte kvaliteter ved de danske råvarer – endsige udnytte deres mange muligheder i madmæssig sammenhæng.

Nyheder

  • Rasmus og Kenneth tryllede +

    I begyndelsen af september afholdt Bocuse d´Or en støttemiddag på Geranium, hvor der blev samlet penge ind til Kenneth Toft-Hansens Læs mere
  • Kenneth Toft-Hansen tilbage +

    Danmarks nye Bocuse d’Or-kandidat fundet! Danmark har netop fået en ny Bocuse d’Or-kandidat, der skal repræsentere landet ved de kommende Læs mere
  • EM i Sydeuropa +

    For første gang i Bocuse-historien vil Bocuse d'Or Europe finde sted i Sydeuropa. Efter Norge, Schweiz, Belgien, Sverige og Ungarn, Læs mere
  • Morten – verdens 10. bedste kok +

    Det blev ikke til en plads på vinderpodiet for Danmark. Men fine point til beviser kokken Morten Falk, at Danmark Læs mere
  • Peberrod og bornholmsk sennepskorn +

    Her er menuen som Morten Falk og hans assistent Joachim Kongsgaard præsenterede for dommerne til konkurrencen i Lyon. Kravene fra arrangørernes Læs mere
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5