Akademi

Bocuse d'Or er det uofficielle verdensmesterskab for kokke, som hver andet år afholdes i Lyon, Frankrig. Konkurrencen blev stiftet tilbage i 1983 af Paul Bocuse. Akademiet BCD har til formål at profilere Danmark på det gastronomiske verdenskort.

Det gør vi blandt andet ved at finde den bedste kandidat til at repræsentere Danmark ved Bocuse d'Or. Vores forening er baseret på frivilligt arbejde. Danmark har i de seneste år opnået yderst prominente resultater i konkurrencen. Akademiet BCD arbejder målrettet på at fastholde og udbygge denne position.

 

Manifest for Bocuse d'Or Danmark

Mission
Vi vil gerne vinde Bocuse d’Or igen! Vi arbejder på at sikre, at Danmark hver gang er blandt de tre bedste i den europæiske konkurrence og blandt de fem bedste i verden. Det skal ske ved at Danmark hver gang er repræsenteret af den bedst mulige deltager, som sikres optimal forberedelse igennem økonomisk hjælp, faglig sparring og med de bedste træningsfaciliteter. Det gør vi ved at skabe et langsigtet økonomisk fundament for den danske Bocuse-deltagelse igennem sponsorater, fundraising og politisk opbakning. Det danske Bocuse d’Or akademi og dets bestyrelse arbejder på frivillig og ulønnet basis og står for udvælgelsen af den danske deltager og fungerer endvidere som mentorråd for vedkommende i de to år fra udtagelsen til finalen i Lyon ved at yde faglig og kommunikativ hjælp og rådgivning.

Vision
Vores mål er at synliggøre kvaliteten af dansk gastronomi og dansk madkultur ved at fastholde og styrke Danmarks position som trendsættende, innovativ og anerkendt gastronomisk nation med de bedste råvarer og de dygtigste kokke. Vi vil styrke Danmark som fødevarenation og skabe synergi mellem dansk gastronomi og dansk eksport ved at skabe opmærksomhed omkring danske kokke og danske kvalitetsfødevarer, deres oprindelse og deres egenart. Vi vil ligeledes vise vi går forrest ift. økologi, bæredygtighed og bekæmpelse af madspild samt prioritere dette. Vi ønsker at udbrede kendskabet til Bocuse d’Or for derved at tænde gnisten i nye, unge kokketalenter og tiltrække kommende deltagere, så Danmark også fremover har kokke på højeste internationale niveau.

Hvorfor skal Danmark deltage i Bocuse d’Or?
Danmarks deltagelse i Bocuse d’Or er en vigtig forudsætning for det stærke internationale fokus, som dansk gastronomi har nydt godt af de senere år. Det gælder både de danske kokkes høje tekniske niveau og store kreativitet og ikke mindst de danske råvarers særlige smag og klimaskabte kvaliteter. Danske toprestauranter har deres store del af æren for at tiltrække journalister og foodies fra det meste af verden, men det er i lige så høj grad Danmarks konsistent fornemme placeringer ved de seneste Bocuse d’Or-konkurrencer, der har fået de internationale gastronomiske miljøers øjne op for dansk gastronomi.

Dansk gastronomi lige nu
Dansk gastronomi har aldrig været i bedre form end i de senere år, hvor vi både har vundet (og sikret andet ædelmetal i) Bocuse d’Or, i Geranium fået vores første trestjernede michelinrestaurant og set ikke bare Noma kåret som World’s Best flere år i træk, men også andre danske restauranter klatre op af listen. Danske kokke og danske restauranter vinder over en bred kam masser af international hæder, opmærksomhed og respekt og masser af unge talenter står på spring for at tage over i næste generation.

Dansk gastronomi i fremtiden
Vi skal fremover blive ved med at skærpe interessen for Bocuse d’Or-konkurrencen blandt både kokke, producenter og sponsorer. For kun ved at tiltrække de største kokketalenter kan vi også fremover fastholde det høje niveau, både teknisk, kreativt og placeringsmæssigt. Det er nødvendigt, at vi går i tæt dialog med danske producenter af kvalitetsråvarer, da der her kan tages endnu et afgørende løft. Vi er slet ikke færdige med at udvikle og udforske de mange særegne smage og klimaskabte kvaliteter ved de danske råvarer – endsige udnytte deres mange muligheder i madmæssig sammenhæng.

Nyheder

 • Hvem bliver Danmarks kommende kandidat ved Bocuse d'Or? +

  Ny tilmeldingsfrist! Kenneth Toft-Hansen vandt guld i januar, og nu skal vi finde den næste kandidat, der har modet, tiden Læs mere
 • Verdens bedste kok +

  Verdens mest prestigefyldte kokkekonkurrence Bocuse d´Or er netop afsluttet, og den danske kok Kenneth Toft-Hansen vandt guld. Der var spænding Læs mere
 • Så er Kenneth i gang +

  Klokken otte gik startskuddet for finalen i den prestigefulde kokkekonkurrence Bocuse d’Or. Kenneth Toft-Hansen, Svinkløv Badehotel, og hans assistent Christian Læs mere
 • Fakta om Lyon 2019 +

      Læs meget mere om konkurrencen på denne side. Her kan man læse om de enkelte kandidater og se Læs mere
 • Europas bedste commis +

    Ved europamesterskaberne i Torino, hvor det danske team med Kenneth Toft-Hansen som kandidat vandt bronze, blev hans assistent Christian Læs mere
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8